Bedste beskæresaks: Her er de 6 udvalgte beskærersakse til grene i 2021

Bedste beskæresaks: Her er de 6 udvalgte beskærersakse til grene i 2021

Den bedste beskærersaks ligger godt i hånden og har en skarphed der sikrer et skarpt snit i første klip. Vælg først og fremmest en saks til grene der har den rigtige størrelse ift. din hånd. Med den rigtige model vil man få et hurtigt og effektivt haveredskab, der kan følge en i mange år fremover. Husk at tage saksen ind fra skuret om vinteren, klip kun i grene og smør den med olie når den hænger i sin retur. Her i denne beskærersaks guide finder du den bedste samt andre populære varianter netop nu.

Af Havekalenderens haveguru
Priser er opdateret i dag søndag d. 26 september 2021. Indholdet er opdateret fredag d. 3. september 2021 og er oprindeligt udgivet fredag d. 11. december 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Felco 7 beskæresaks

Konklusion: Her er den bedste beskærersaks

Felco 7 beskæresaks er udvalgt af Caroline, som den bedste beskærersaks i september 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af beskærersaks

Med den bedste beskærersaks har du et haveredskab, som ligger godt i hånden og som kan lave præcise og skarpe snit, når du beskærer buske og stauder i haven. Det gør havearbejdet lettere og giver smuk vækst i haven.

Jeg kigger her nærmere på de beskærersakse på markedet, som har fået de mest rosende ord med på vejen fra gartnere og andre med grønne fingre. Det betyder, at du får et udvalg af kvalitets beskærersakse, som du kan vælge mellem.

Bliv klogere på hvilken beskærersaks der er den bedste for dig - og få en masse gode fif som du kan bruge når du hygger dig i haven.

3 ting du bør holde fokus på når du køber en beskærersaks

  1. Sideskær eller modskær? - Når du skal købe en beskærersaks, så skal du først og fremmest beslutte dig for, om du vil have en model med sideskær eller med modskær. Sideskær minder om en almindelig saks og er den mest populære type.
  2. Den skal ligge godt i hånden - Det er super vigtigt, at den beskærersaks du vælger ligger godt i hånden. Det betyder nemlig, at du har god kontrol over den og derfor kan foretage en præcis og kontrolleret beskæring.
  3. Kvalitet betaler sig - Kvalitet betaler sig generelt altid og når det kommer til beskæringssaksen, så er det ingen undtagelse. Din beskærersaks kommer på hårdt arbejde i din have og det kræver kvalitet, hvis den skal holde i flere sæsoner.

Hvilken beskærersaks er bedst i test?

1. Felco 7 beskæresaks

Felco 7 beskæresaks

Felco beskæresaks

Felco 7 enhåndsbeskæresaks i ergonomisk design og med høj ydeevne. Felco 7 beskæresaks klarer selv de mest krævende beskæringsopgaver med lethed. Dette skyldes grensaksens smarte drejehåndtag og det skråtstillede skærehoved. Begge dele er med til at reducere Felco 7's skærekraft hvilket i sidste ende betyder... Læs mere

2. Gardena Comfort Ratchet beskæresaks

Gardena Comfort Ratchet beskæresaks

Gardena beskæresaks

Gardena Comfort Ratchet Beskærsaks Smartcut - 08798-20 Gardena Comfort Ratchet Beskærsaks Smartcut - 08798-20 Den specielt komfortable og effektive GARDENA Comfort-skraldebeskæresaks SmartCut gør det ekstremt let og ergonomisk at klippe stærkere gr... Læs mere hos Proshop

3. Felco 160L beskæresaks

Felco 160L beskæresaks

Felco beskæresaks

Felco enhåndsbeskærersaks 160L er en model, der er designet til store hænder. Felco 160L beskæresaks er til trods for sin størrelse meget let og har et ergonomisk og komfortabelt greb. Det stærke håndtag er lavet i glasfiberkomposit. Grensaksens skærehoved, der er fremstillet i hærdet stål, er... Læs mere

4. Bosch EasyPrune 3.6V akku elektrisk beskæresaks

Bosch EasyPrune 3.6V akku elektrisk beskæresaks

Bosch elektrisk beskæresaks

Få en beskærersaks fra Bosch med Power Assist Technology, som giver en endnu større skærekraft! EasyPrune beskæresaks gør klipning og beskæring af blomster, buske og grene op til 25 mm let og ligetil. Power Assist Technology aktiveres automatisk, når du møder modstand, mens du klipper. Beskærersaksen kommer... Læs mere

5. Fiskars PX92 PowerGear beskæresaks

Fiskars PX92 PowerGear beskæresaks

Fiskars beskæresaks

Fiskars Beskæresaks Rullegreb - 1023628 Fiskars Beskæresaks Rullegreb - 1023628 Produktbeskrivelse Til beskæring af grene med en diameter på op til 26 mm. Saksen er velegnet til mellem - og store hænder. Let og holdbar fibercomp-konstruktion og kling... Læs mere hos Homeshop

6. Gardena Premium BP 50 beskæresaks

Gardena Premium BP 50 beskæresaks

Gardena beskæresaks

Gardena Premium Beskærersaks Bp 50 - 08702-20 Gardena Premium Beskærersaks Bp 50 - 08702-20 GARDENA Premium-beskæresaks BP 50 er en beskæresaks af høj kvalitet til alle, der elsker solide klippeværktøjer. Det specielt solide aluminiumsgreb ligger g... Læs mere hos Proshop

Hvorfor er haveejere så vilde med beskærersaksen?

Enhver haveejer, ja selv folk med altan, har brug for en god beskærersaks. Beskærersaksen er nemlig det vigtigste redskab, når havens buske, træer og stauder skal beskæres.

Der er et kæmpestort udvalg af haveredskaber på markedet og det kan derfor være svært at gennemskue hvilken, der er den bedste beskærersaks.

Vi har sørget for, at samle de bedste beskærersakse på markedet lige her, så du lettere kan danne dig et overblik over dine muligheder.

Men for at klæde dig på til at tage det endelige valg, så gennemgår vi nu, hvad der er værd at vide om beskærersaksen og hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge den bedste beskærersaks til dig.

Når du køber beskærersaks skal du koncentrere dig om to forskellige slags

Der findes mange forskellige slags beskæresakse på markedet.

Der er elektriske beskærersakse og batteridrevne batteri beskærersakse, men de ses mest anvendt af professionelle gartnere, da de er bekostlige og ikke nødvendige i en almindelig parcelhushave eller kolonihave.

Når du køber en almindelig beskærersaks, så køber du en manuelt håndholdt beskærersaks og dem er der to forskellige slags af.

Den ene har sideskær og den anden har modskær.

Sideskær betyder, at skærene skærer forbi hinanden, som de gør på en almindelig køkkensaks.

Det er den mest almindelige slags beskærersaks og den foretrækkes af mange, da den laver et fint og rent snit som gør at planten, træet eller busken hurtigt kommer sig igen.

Beskærersakse med sideskær anbefales til friske grene.

Modskær betyder, at det nederste skær er vinklet. Det har en bredere flade (et modskær) som det øverste skær klipper ind mod.

Beskærersakse med modskær anbefales til tørre grene og kviste.

Beskærersaksen er din bedste ven i haven. Den kan let beskærer lavthængende grene og klippe visne blomsterhoveder og grene af. Den er også perfekt, når du skal forme dine buske og planter.

En god beskærersaks er meget skarpere end en almindelig køkkensaks. Det gør, at du lettere kan få klippet grene og kviste over. men endnu vigtigere, så sørger det skarpe skær for at lave et fint snit i busken, træet eller stauden.

Et lige snit gør det meget lettere for planten eller busken at komme sig og hele sårstedet, frem for hvis snittet er ujævnt.

Når du beskærer dine planter og buske, så er det vigtigt at lave snittene så rene som muligt, så planten skal bruge mindst mulig energi på helingsprocessen.

Skal du beskære grene højt oppe i træer, så anbefaler vi, du køber en teleskop grensaks eller et universal skaft.

Overvejelser der er værd at gøre dig, inden du køber beskærersaks

Når du skal købe en ny beskærersaks, så gælder det som for alle andre køb, at det godt kan betale sig at gøre sig nogle overvejelser, inden du foretager dit køb.

Når vi har udvalgt de beskærersakse, som vi har med i vores test, så har vi gjort det ud fra 3 kriterier:

  • Funktion
  • Ergonomi
  • Kvalitet

Beskærersaksens funktion

Når vi kigger på beskærersaksens funktion, så kigger vi specielt på selve skærenes udformning.

Vi ser på, om beskærersaksen lever op til det lovede. Har beskærersaksen for eksempel et trådklip i skæret, så ser vi på, om test viser, om den nu også kan klippe ståltråd over som lovet.

Når du skal vælge en beskærersaks med et godt skær, så vælg et skær som du har mulighed for at slibe op.

Med en grensaks så kan det ikke undgås at der kommer skidt og snavs i skæret som med tiden kan sløve det.

Beskærersaksens ergonomi

Det ergonomiske har stor betydning for, hvordan beskærersaksen føles at have i hånden.

Og fordi alle hænder ikke har samme størrelse, så er det heller ikke muligt at kåre en overordnet vinder, som den bedste beskærersaks.

Det der er vigtigt er, at du finder en beskærersaks, som ligger godt i din hånd.

Sørg samtidig for at vælge en beskærersaks, som har støddæmpere, der sørger for at grebene ikke kan lukke hårdt sammen, så du risikere at klemme fingrene.

Det er også en stor fordel at vælge en beskærersaks med lås, så du ikke risikere at skære dine fingre på den åbenstående beskærersaks.

Beskærersaksens kvalitet

Beskærersaksens kvalitet har stor betydning for brugeroplevelsen.

En beskærersaks i god kvalitet har et kraftigt og skarpt skær. Den har et ergonomisk greb, som er skånsomt mod dine hænder.

Den har støddæmpere som sikre. at du ikke klemmer fingrene og en lås. der låser skærerne når beskærersaksen ikke er i brug.

Det kan altid betale sig at købe kvalitet

En beskærersaks er et redskab og derfor kan det altid bedst betale sig at købe kvalitet. Køber du kvalitet så får du en beskærersaks, som er ergonomisk korrekt, så du ikke får ondt i hånden af at bruge den.

Du får også en beskærersaks med skarpe skær, så du kan lave rene snit, når du klipper.

Køber du en kvalitets beskærersaks, så får du også sikkerhedsanordninger som lås på skær, så skærene er lukkede, når saksen ikke er i brug og du får støddæmpende fjedre, der sørger for at sakse håndtaget ikke lukke helt sammen, så du kan klemme dine fingre.

Når du er i haven, så har du brug for redskaber, der virker og som du ikke skal bruge unødvendige kræfter for at bruge.

Vælger du en af de beskærersakse, som vi har anmeldt her, så finder du helt sikkert den bedste beskærersaks til dig.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 6 beskærersakse, har Caroline valgt Felco 7 , som den bedste beskæresaks i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 5 andre populære beskærersakse, herunder bl.a. Gardena Comfort Ratchet, Felco 160L, Bosch EasyPrune 3.6V akku & Fiskars PX92 PowerGear... klik her for at se de resterende!

5 ofte stillede spørgsmål om beskærersakse

Kan man få en beskæringssaks der er elektrisk?

Ja, du kan få beskæringssakse der er elektriske eller på batteri, men de anvendes som oftest kun af professionelle.

Hvor tykke grene kan en beskærersaks klippe over?

Der er forskel fra beskærersaks til beskærersaks, når det kommer til hvor tykke grene, de er i stand til at klippe over. Nogle kan klippe 2,5 mm andre kan klippe 6 mm tykt træ.

Hvad er forskellen på en beskæringssaks og et ørnenæb?

Forskellen på en beskæringssaks og et ørnenæb er at beskæringssaksen er til tyndere grene og kviste hvorimod et ørnenæb kan skære noget tykkere grene over.

Hvad er en beskæringssaks med sideskær bedst til?

En beskæringssaks med sideskær er bedst til friske grene.

Hvad er en beskæringssaks med modskær bedst til?

En beskæringssaks med modskær er bedst til døde grene og kviste.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Gardena Comfort Anvil 23 mm.

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Caroline

Caroline er en ægte havenørd der går meget op i årets gang i haven. Ordsproget om at der ikke findes forkert vejr, men kun forkert påklædning har Caroline virkelig taget til sig. Uanset årstiden er hun på vej i haven med det ene eller andet gøremål.

Bedøm denne artikel
33 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5