Bedste Beskærersaks: Her er de 6 bedste beskærersakse i 2021

Den bedste beskærersaks ligger godt i hånden og har en skarphed der sikrer et skarpt snit i første klip. Vælg først og fremmest en saks til grene der har den rigtige størrelse ift. din hånd. Med den rigtige model vil man få et hurtigt og effektivt haveredskab, der kan følge en i mange år fremover. Husk at tage saksen ind fra skuret om vinteren, klip kun i grene og smør den med olie når den hænger i sin retur. Her i denne beskærersaks guide finder du den bedste samt andre populære varianter netop nu.

Felco 160L beskærersaks

Konklusion: Her er den bedste beskærersaks 🥇

Felco 160L beskærersaks er udvalgt af Caroline, som den bedste beskærersaks i april 2021.

Bedste
Af Haveentusiast
Priser er opdateret i dag onsdag d. 21 april 2021, indholdet torsdag d. 11. marts 2021 og er oprindeligt udgivet fredag d. 11. december 2020.
Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.

Hvilken beskærersaks er bedst i test?

1. Felco 160L beskærersaks - BEDST I TEST 🥇

Felco 160L beskærersaks

Felco beskærersaks

Felco enhåndsbeskærersaks 160L er en model, der er designet til store hænder. Felco 160L beskæresaks er til trods for sin størrelse meget let og har et ergonomisk og komfortabelt greb. Det stærke håndtag er lavet i glasfiberkomposit. Grensaksens skærehoved, der er fremstillet i hærdet stål, er... Læs mere

2. Bosch EasyPrune 3.6V akku elektrisk beskærersaks

Bosch EasyPrune 3.6V akku elektrisk beskærersaks

Bosch elektrisk beskærersaks

Få en beskærersaks fra Bosch med Power Assist Technology, som giver en endnu større skærekraft! EasyPrune beskæresaks gør klipning og beskæring af blomster, buske og grene op til 25 mm let og ligetil. Power Assist Technology aktiveres automatisk, når du møder modstand, mens du klipper. Beskærersaksen kommer... Læs mere

3. Felco 7 beskærersaks

Felco 7 beskærersaks

Felco beskærersaks

Felco 7 enhåndsbeskæresaks i ergonomisk design og med høj ydeevne. Felco 7 beskæresaks klarer selv de mest krævende beskæringsopgaver med lethed. Dette skyldes grensaksens smarte drejehåndtag og det skråtstillede skærehoved. Begge dele er med til at reducere Felco 7's skærekraft hvilket i sidste ende betyder... Læs mere

4. Gardena Comfort Anvil 23 mm beskærersaks

Gardena Comfort Anvil 23 mm beskærersaks

Gardena beskærersaks

Gardena Comfort beskæresaks anvil 23 mm Gardena ambolt beskæresaks med non-stick belagt øvre skær er perfekt til klipning af ældre grene og kviste. Fjederen er integreret i saksen, så den ikke kan gå tabt, og er beskyttet mod snavs. Ergonomisk formede håndtag med bløde komponenter gør den meget... Læs mere

5. Fiskars PX92 PowerGear beskærersaks

Fiskars PX92 PowerGear beskærersaks

Fiskars beskærersaks

Fiskars Beskæresaks Rullegreb - 1023628 Fiskars Beskæresaks Rullegreb - 1023628 Produktbeskrivelse Til beskæring af grene med en diameter på op til 26 mm. Saksen er velegnet til mellem - og store hænder. Let og holdbar fibercomp-konstruktion og kling... Læs mere hos Homeshop

6. Gardena Premium BP 50 beskærersaks

Gardena Premium BP 50 beskærersaks

Gardena beskærersaks

Gardena Premium Beskærersaks Bp 50 - 08702-20 Gardena Premium Beskærersaks Bp 50 - 08702-20 GARDENA Premium-beskæresaks BP 50 er en beskæresaks af høj kvalitet til alle, der elsker solide klippeværktøjer. Det specielt solide aluminiumsgreb ligger g... Læs mere hos Proshop

Hvorfor er haveejere så vilde med beskærersaksen?

Enhver haveejer, ja selv folk med altan, har brug for en god beskærersaks. Beskærersaksen er nemlig det vigtigste redskab, når havens buske, træer og stauder skal beskæres.

Der er et kæmpestort udvalg af haveredskaber på markedet og det kan derfor være svært at gennemskue hvilken, der er den bedste beskærersaks.

Vi har sørget for, at samle de bedste beskærersakse på markedet lige her, så du lettere kan danne dig et overblik over dine muligheder.

Men for at klæde dig på til at tage det endelige valg, så gennemgår vi nu, hvad der er værd at vide om beskærersaksen og hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge den bedste beskærersaks til dig.

Når du køber beskærersaks skal du koncentrere dig om to forskellige slags

Der findes mange forskellige slags beskæresakse på markedet.

Der er elektriske beskærersakse og batteridrevne batteri beskærersakse, men de ses mest anvendt af professionelle gartnere, da de er bekostlige og ikke nødvendige i en almindelig parcelhushave eller kolonihave.

Når du køber en almindelig beskærersaks, så køber du en manuelt håndholdt beskærersaks og dem er der to forskellige slags af.

Den ene har sideskær og den anden har modskær.

Sideskær betyder, at skærene skærer forbi hinanden, som de gør på en almindelig køkkensaks.

Det er den mest almindelige slags beskærersaks og den foretrækkes af mange, da den laver et fint og rent snit som gør at planten, træet eller busken hurtigt kommer sig igen.

Beskærersakse med sideskær anbefales til friske grene.

Modskær betyder, at det nederste skær er vinklet. Det har en bredere flade (et modskær) som det øverste skær klipper ind mod.

Beskærersakse med modskær anbefales til tørre grene og kviste.

Beskærersaksen er din bedste ven i haven. Den kan let beskærer lavthængende grene og klippe visne blomsterhoveder og grene af. Den er også perfekt, når du skal forme dine buske og planter.

En god beskærersaks er meget skarpere end en almindelig køkkensaks. Det gør, at du lettere kan få klippet grene og kviste over. men endnu vigtigere, så sørger det skarpe skær for at lave et fint snit i busken, træet eller stauden.

Et lige snit gør det meget lettere for planten eller busken at komme sig og hele sårstedet, frem for hvis snittet er ujævnt.

Når du beskærer dine planter og buske, så er det vigtigt at lave snittene så rene som muligt, så planten skal bruge mindst mulig energi på helingsprocessen.

Skal du beskære grene højt oppe i træer, så anbefaler vi, du køber en teleskop grensaks eller et universal skaft.

Overvejelser der er værd at gøre dig, inden du køber beskærersaks

Når du skal købe en ny beskærersaks, så gælder det som for alle andre køb, at det godt kan betale sig at gøre sig nogle overvejelser, inden du foretager dit køb.

Når vi har udvalgt de beskærersakse, som vi har med i vores test, så har vi gjort det ud fra 3 kriterier:

  • Funktion
  • Ergonomi
  • Kvalitet

Beskærersaksens funktion

Når vi kigger på beskærersaksens funktion, så kigger vi specielt på selve skærenes udformning.

Vi ser på, om beskærersaksen lever op til det lovede. Har beskærersaksen for eksempel et trådklip i skæret, så ser vi på, om test viser, om den nu også kan klippe ståltråd over som lovet.

Når du skal vælge en beskærersaks med et godt skær, så vælg et skær som du har mulighed for at slibe op.

Med en grensaks så kan det ikke undgås at der kommer skidt og snavs i skæret som med tiden kan sløve det.

Beskærersaksens ergonomi

Det ergonomiske har stor betydning for, hvordan beskærersaksen føles at have i hånden.

Og fordi alle hænder ikke har samme størrelse, så er det heller ikke muligt at kåre en overordnet vinder, som den bedste beskærersaks.

Det der er vigtigt er, at du finder en beskærersaks, som ligger godt i din hånd.

Sørg samtidig for at vælge en beskærersaks, som har støddæmpere, der sørger for at grebene ikke kan lukke hårdt sammen, så du risikere at klemme fingrene.

Det er også en stor fordel at vælge en beskærersaks med lås, så du ikke risikere at skære dine fingre på den åbenstående beskærersaks.

Beskærersaksens kvalitet

Beskærersaksens kvalitet har stor betydning for brugeroplevelsen.

En beskærersaks i god kvalitet har et kraftigt og skarpt skær. Den har et ergonomisk greb, som er skånsomt mod dine hænder.

Den har støddæmpere som sikre. at du ikke klemmer fingrene og en lås. der låser skærerne når beskærersaksen ikke er i brug.

Det kan altid betale sig at købe kvalitet

En beskærersaks er et redskab og derfor kan det altid bedst betale sig at købe kvalitet. Køber du kvalitet så får du en beskærersaks, som er ergonomisk korrekt, så du ikke får ondt i hånden af at bruge den.

Du får også en beskærersaks med skarpe skær, så du kan lave rene snit, når du klipper.

Køber du en kvalitets beskærersaks, så får du også sikkerhedsanordninger som lås på skær, så skærene er lukkede, når saksen ikke er i brug og du får støddæmpende fjedre, der sørger for at sakse håndtaget ikke lukke helt sammen, så du kan klemme dine fingre.

Når du er i haven, så har du brug for redskaber, der virker og som du ikke skal bruge unødvendige kræfter for at bruge.

Vælger du en af de beskærersakse, som vi har anmeldt her, så finder du helt sikkert den bedste beskærersaks til dig.

Konklusion

Efter gennemgang af mere end 6 beskærersakse, har Caroline valgt Felco 160L , som den bedste beskærersaks i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 5 andre populære beskærersakse, herunder bl.a. Bosch EasyPrune 3.6V akku, Felco 7, Gardena Comfort Anvil 23 mm & Fiskars PX92 PowerGear... klik her for at se de resterende!

Bedøm denne artikel
32 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5