Bedste brændekløver: Se de 6 udvalgte brændekløvere til strøm & benzin i 2021

Bedste brændekløver: Se de 6 udvalgte brændekløvere til strøm & benzin i 2021

Den bedste brændekløver splitter effektivt træ til brænde. Er der behov for store mængder brænde, vil det, at kløve brænde med økse og håndkraft, være meget slidsomt og tage lang tid. En brændekløver klarer effektivt brændehugningen med stempel og tryplade. Træstubben placeres mellem trykplade og kniv, hvorefter den kløves i to stykker. Vælg en brændekløver på strøm eller den professionelle model med benzinmotor. Her i denne guide til brændekløvere finder du de bedste og mest populære netop nu!

Af Havekalenderens haveguru
Priser er opdateret i dag søndag d. 26 september 2021. Indholdet er opdateret fredag d. 3. september 2021 og er oprindeligt udgivet mandag d. 18. januar 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
AL-KO LSH 520/5 brændekløver

Konklusion: Her er den bedste brændekløver

AL-KO LSH 520/5 brændekløver er udvalgt af Caroline, som den bedste brændekløver i september 2021.

Bedste

Hvilken brændekløver er bedst i test?

1. AL-KO LSH 520/5 brændekløver

AL-KO LSH 520/5 brændekløver

Kraftig elektrisk brændekløver til at skære træ

AL-KO brændekløver har en kraftfuld motor på 2200 W og anvendes til kløvning af brænde fra 200 til 520 mm med en diameter på 50-250 mm. Al-KO brændekløver sikre en let og ubesværet oversavning af dit brænde, med et kløvetryk op til 5 ton. Information:- Mo... Læs mere hos Davidsen

2. Ryobi RLS4A brændekløver

Ryobi RLS4A brændekløver

Stabil brændekløver med 4 tons tryk (+ gode transporthjul)

Ryobi Brændekløver RLS4A 5133001698 Ryobi Brændekløver RLS4A 4 tons trykkraft Stærk ramme til at holde træet på plads under arbejdet Gedigne hjul til fleksibel transport og gummibelægning på håndtaget for nem manøvrering... Læs mere hos Homeshop

3. Texas Power Split 2100V brændekløver

Texas Power Split 2100V brændekløver

Den professionelle benzin-brændekløver

Kraftfuld brændekløver med 20 tons tryk. Kløvelængde op til 65 cm. Brændekløveren kan kun betjenes i lodret position. Den har kraftige 16" luftgummihjul og kan monteres på bilens anhængerkrog og fragtes nemt (max 30 km/t, ej på offentlig vej). Klø... Læs mere hos Homeshop

4. Texas Power Split 830V brændekløver

Texas Power Split 830V brændekløver

Stærk elektrisk brændekløver med justerbar højde

Outlet-model: Outlet model (1 stk.) sælges opsamlet - uden emballage. Den er ny og ubrugt, men der er små kosmetiske ridser og lidt støv på den. Se sidste 2 fotos. ____ Elektrisk brændekløver på 3000W med 380 volt stik. Trykker 8 tons tryk med kløvehøjde... Læs mere hos Homeshop

5. AL-KO LSH 550/6 brændekløver

AL-KO LSH 550/6 brændekløver

AL-KO brændekløver

AL-KO brændekløver har en kraftfuld motor på 2700W og anvendes til kløvning af brænde fra 100 til 550 mm med en diameter på 80-300 mm. Brændekløveren har et professionel 2-hånds sikkerhedsbetjening med integreret støttebeslag, der sikre en præcis kløvning... Læs mere hos Davidsen

6. Texas Power Split 720V brændekløver

Texas Power Split 720V brændekløver

Den bedste elektriske brændekløver til privatbrug i haven

Elektrisk brændekløver på 3500W med 230 volt stik. Trykker 7 tons tryk med kløvelængde fra 25-50 cm. Power split 720V kløver lodret, hvorved du blot stiller træet på platformen, der er anbragt i en naturlig arbejdshøjde. Bemærk også at du trinløst kan v... Læs mere hos Texas

Sådan finder du den rigtige brændekløver

Findes der den bedste brændekløver til alle formål og ønsker? Svaret må være både et ja og et nej. Der er flere faktorer der spiller ind når du skal finde den bedste (og rigtige) brændekløver til netop dit behov.

Et par spørgsmål man bør stille sig selv og derefter have in mente når man skal udvælge den rigtige model til haven kunne bl.a. være:

 • Brændekløverens ydeevne og dermed dens kløveevne:
  • Hvilken slags brænde skal du have kløvet?
  • Hvor kraftfuld og hurtig skal den være?
 • Byggekvalitet:
  • Er den stabil i sin konstruktion?
  • Hvor nem er den at betjene, kan alle bruge den?
  • Hvilke materialer er den bygget af?
 • Montering og håndtering:
  • Hvor fingernem er du selv til at samle og montere maskiner?
  • Hvor stor er den hvis den skal opbevares i et skur og flyttes rundt på?
  • Er den børnesikker, men også sikker for dig at bruge?
 • Drivmiddel, hvad har du tilgængelig:
  • Har du en præference til om den skal køre på el eller benzin?
  • Har du strøm tilgængeligt der hvor den skal stå?

Herudover kommer den måske lidt blødere værdi - brændkløverens ergonomi. Hvordan betjenes den og kan den betjenes af en person eller skal man være to?

Udvalget af brændekløvere til os danskere er enormt og er man i markedet for netop disse maskiner, så vil man formentlig hurtigt opdage, at alle de store mærker har deres egne modeller.

Brug ovenstående spørgsmål til at overveje hvilke værdier du vægter højest. Du vil uden tvivl må gå på kompromis med nogle af punkterne, så overvej dem og vurder hvad der er vigtigst.

Hvad er en brændekløver og hvordan fungerer den?

En brændekløver er, som navnet antyder, en maskine til og lave brænde. Den kløver træstubbe til brænde.

Når man på traditionel vis kløver en stub med en økse, så vil man formentlig hurtigt opdage, at det kræver betydelig arbejde (og kræfter) og ofte langt mere tid, end hvis man lader en maskine gøre arbejdet for en.

Vidste du, at det er billigere selv at kløve sit brænde frem for og købe et brændetårn med færdig kløvet brænde?

En brændekløver fungerer i al sin enkelhed ved, at et stempel, med påsat trykplade, presser træstubben i retning af en kile, der sidder på den anden side.

En brændekløver kile kaldes også ofte for en kniv.

Sådan kløver du brænde med en brændekløver:

 1. Placer træstubben mellem trykplade og kniv.
 2. Start maskinen og lad den presse stubben ned mod kniven, der deler den.

De fleste gentager denne procedure et par gange alt efter udgangspunktets størrelse, så brændet opnår en passende og ønsket størrelse.

Vælg den rigtige brændekløver type

Kaster man et blik på markedet vil man formentlig hurtigt opdage, at de kommer i mange forskellige afskygninger.

Forskellen kan ligge i deres højde på benene, deres drivkraft (el eller benzin) samt udformning og dermed maks længden på træstubbe der kan kløves. Dertil fås de både stående og liggende. Generelt set er de stående kraftigere, men tilsvarende dyrere.

Du kan vælge en brændekløver med korte ben eller en brændekløver med lange ben. Modellerne med korte ben er ofte billigere, men har tilsvarende (også ofte) en lavere ydeevne.

Vælg en model der matcher dit behov, så du ikke hverken ender ud i og have købe en unødvendig luksus model eller en for lille brændekløver. Det handler om, at finde den model der matcher ens behov.

Sikkerhed og brændekløvere

Det kommer nok ikke som nogen stor overraskelse, at denne maskine til brænde er en kraftfuld en af slagsen. Sikkerheden er af samme årsag utrolig vigtig.

I takt med at disse brændemaskiner er blevet mere og mere populære i private hjem, så er sikkerheden ligeså fulgt trop. De fleste brændekløvere er derfor i dag meget sikre, såfremt de anvendes efter forskrifterne og dermed korrekt.

Som man ser det på motorsave, så er en brændekløver også ofte tohåndsbetjent. Det betyder, at man ikke kan komme til og placere en eventuel ikke-aktiv hånd det forkerte sted på maskinen under brug. Begge hænder skal til førend man kan kløve brænde på maskine.

Udover, at man står med en sikker brændekløver, så er ekstra sikkerhedsudstyr absolut også en overvejelse man bør tage sig. Du bør f.eks. overveje:

 • Beskyttelsesbriller eller beskyttelsesvisir
 • Arbejdshandsker
 • Sikkerhedssko

Idet et brændestykke skal kløves, så frigøres der utrolig store kræfter. Træflis kan flyve gennem luften og forårsage øjenskader ,hvis man ikke husker at beskytte øjnene. Det er netop derfor af samme årsag også nemt at få splinter i fingrene, hvis man ikke bærer arbejdshandsker.

Søger man online efter sikkerhedsudstyr til haven, så vil man formentlig også blive foreslået skovhuggerbukser. De kan ligeså være et godt køb.

Køb af brændekløver online og spar penge!

Som med alt andet i dag, så er køb af brændekløver online også en trend. Der er tre åbenlyse årsager hertil:

 1. Lave priser online - Qua den store gennemsigtighed i markedet online, så er priserne ligeså skruet i bund. Det kommer dig, som forbruger til gavn. Du kan derfor nemt finde den bedste, men også en billig brændekløver online. Se f.eks. på dem vi har udvalgt.
 2. Stort udvalg - At møde op i en fysisk butik og se på 5 udstillingsmodeller er ikke altid nok. Det er formentlig ofte brændekløver bestsellers der repræsenteres i byggemarkedet, men du ser et snævert udvalg. Online er markedet enormt og vi har f.eks. gennemgået mere end 30 forskellige modeller, førend vi kunne udvælge de bedste, som du finder her i artiklen.
 3. Levering til døren - Hvad end du vælger en billig, dyr, høj eller lav model, så får du en tung brændekløver, der kan være lidt af en udfordring. Køber du en brændekløver online, så får du den leveret til døren og du slipper for slæberiet.

Husk brændekløver hydraulikolie i tanken!

Når du køber en ny brændekløver leveres den ofte uden en tilstrækkelig mængde hydraulikolie i tanken. Du bør derfor efterfylde og sikre dig, at du har den fyldt op til mellem minimum og maksimum.

Køber du en brugt brændekløver er det ligeså en god idé at tjekke niveauet af olie inden du tager den i brug.

Har du en lille brændekløver kan den formentlig ikke tage de helt store træstubbe. Sav dem evt. over med en motorsav, så du nemt og hurtigt kan lave brændestykker af resten.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 6 brændekløvere, har Caroline valgt AL-KO LSH 520/5 , som den bedste brændekløver i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 5 andre populære brændekløvere, herunder bl.a. Ryobi RLS4A, Texas Power Split 2100V, Texas Power Split 830V & AL-KO LSH 550/6... klik her for at se de resterende!

2 ofte stillede spørgsmål til brændekløvere

Hvordan virker en brændekløver?

En brændekløver virker ved, at man placerer træstubben på en trykplade, der presses mod en skarp kniv, der herved kløver træet i to stykker.

Hvilken olie til brændekløver?

Den bedste olie til brændekløver er en hydraulikolie, der kan købes i et byggemarked eller online.

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Caroline

Caroline er en ægte havenørd der går meget op i årets gang i haven. Ordsproget om at der ikke findes forkert vejr, men kun forkert påklædning har Caroline virkelig taget til sig. Uanset årstiden er hun på vej i haven med det ene eller andet gøremål.

Sammenlign brændekløvere (6 forskellige)

AL-KO LSH 520/5 brændekløver
AL-KO LSH 520/5
Ryobi RLS4A brændekløver
Ryobi RLS4A
Texas Power Split 2100V brændekløver
Texas Power Split 2100V
Texas Power Split 830V brændekløver
Texas Power Split 830V
AL-KO LSH 550/6 brændekløver
AL-KO LSH 550/6
Pris
2499 kr.
3148 kr.
13999 kr.
5499 kr. 4999 kr.
4499 kr.
Effekt 2200 W 1500 W 3000 W 2700 W
Energikilde Elnet Elnet Benzin Elnet Elnet
Kløvetryk 5 ton 4 ton 20 ton 8 ton 6 ton
Vægt 47 kg 246 kg 105 kg 98 kg
Bedøm denne artikel
34 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5