Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud ❯
Bedste havevogn: Se de 3 udvalgte sækkevogne til haveaffald i 2021

Bedste havevogn: Se de 3 udvalgte sækkevogne til haveaffald i 2021

Den bedste havevogn er den der løser opgaven med at fragte affaldssække til haveaffald rundt i haven. Du kan samle dit haveaffald ét sted, køre det derhen hvor det skal ende og helt slippe for at bære rundt på grene og blade. En havevogn er specielt god til ældre og dem der oplever problemer med ryggen. Man undgår helt gentagne og ofte tunge løft - med en vogn til haveaffald. Her i denne guide finder du de mest populære netop nu!

Af Havekalenderens haveguru
Priser er opdateret i dag søndag d. 5 december 2021. Indholdet er opdateret fredag d. 3. september 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 8. december 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Gardena havevogn

Konklusion: Her er den bedste havevogn

Gardena havevogn er udvalgt af Caroline Kjærgaard, som den bedste havevogn i december 2021.

Bedste

Hvilken havevogn er bedst i test?

1. Gardena havevogn

Gardena havevogn

Den bedste havevogn med hjul

Den transportable GARDENA-havevogn har et hav af anvendelsesmuligheder, f.eks. praktisk indsamling og fjernelse af haveaffald, ukrudt, filt eller affald. Den er udstyret med store, robuste hjul med specialprofil, der opnår et godt greb og ikke beskadiger plænen, og den solide metalramme muliggør en vægtbelastning... Læs mere hos Homeshop

3. Grouw 65L havevogn

Grouw 65L havevogn

Grouw havevogn

Havevogn med mange anvendelsesmuligheder. Kan både bruges til transport og opbevaring. Vognen har to solide plastik hjul. Størrelse: 65 liter Højde 87 x bredde 60 x Dybde 50 cm. Vægt: 3 kg.... Læs mere hos Davidsen

Hvad er en havevogn?

En havevogn er et stativ på hjul, der kan have en affaldssæk påmonteret til haveaffald. De fleste anvender en havevogn i haven hvor den let kan trilles med rundt og fyldes med alt lige fra blade og grene til ukrudt.

Vælger man en af de bedste havevogne, der er ekstra kraftige, kan den også anvendes som håndvogn / sækkevogn.

Hvad skal jeg overveje inden køb af havevogn?

Jeg har selv ejet et par havevogne gennem tiden og jeg har (desværre) ofte blot haft fokus på vognens pris - det skulle være en billig havevogn…

Jeg har nok altid blot haft en idé om, at formålet med en havevogn var relativt simpelt - hvorfor den absolut ikke behøver at koste det store. Jeg har dog gjort mig en del erfaring hermed og må nok sande, at jeg selv vil kigge efter følgende næste gang:

 • Havevognens konstruktion - vælg en model der er kraftig i sin konstruktion hvis du vil bruge den som sækkevogn.
 • Justerbar havevogn? - vælg en model der kan justeres i højden alt efter posens størrelse. De fleste er dog tilpasset en standard affaldssæk, men ligger man i et bed og fjerner ukrudt ville det være oplagt at kunne justere ned i arbejdshøjden.
 • Havevogn med hjul - vælg en model med gode store hjul, der muliggør kørsel på flere underlag. Små hjul vil have en tendens til at bore sig fast i f.eks. skærver når affaldssækken er fyldt - vælg derfor en med større hjul.
 • Havevogn med låg - vælg en model med låg der minimerer dårlig lugt. Alt efter hvor ofte du kører på containerpladsen eller haveaffaldet bliver afhentet, kan det være en god idé med et låg der kan minimere lugten fra nedbrudt haveaffald.

Derfor kan du ikke undvære en havevogn i haven!

En have uden havevogn er som en swimmingpool uden vand… Kan du fornemme hvor jeg vil? Det er et must-have i enhver have!

En åbenlys årsag til hvorfor du ikke kan undvære en havevogn er, at du uden tvivl på et eller andet tidspunkt vil skulle klippe hæk, slå græs eller trimme bedene. Dine muligheder med haveaffaldet er enten at lægge det i en affaldssæk du flytter med dig rundt i haven eller gå ud til din haveaffaldscontainer (hvis du er så heldig at have sådan en). At skille sig af med sit haveaffald kan hurtigt blive en tung eller langsommelig opgave.

Det er netop her, at en havevogn er genial!

Har man først flyttet på sin haveaffaldssæk et par gange bliver det hurtigt en træls ting. Tænk hvis den kunne flyttes rundt på hjul - tadaa - en havevogn!

En havevogn er ikke kun praktisk når du bevæger dig rundt i haven, men også udgangspunktet for en ideel udnyttelse af ens haveaffaldssække. Affaldssækken får bedre støtte i en havevogn og kan derfor fyldes helt op og rumme mere.

Det kan du bruge en havevogn til

Den åbenlyse funktion er selvfølgelig at transportere dit haveaffald. Det kan være afklippede grene og ukrudt, men ligeså græs, som din robotplæneklipper har efterladt.

En havevogn med hjul er næsten standarden, men ikke alle modeller har store nok hjul. Med store nok mener jeg, at man kan finde varianter hvor hjulene vil bore sig ned i skærverne når affaldssækken er godt fyldt. Vælg derfor en havevogn med store hjul og du kan let køre på alle underlag uden besvær. Du kan tilmed transportere andre genstande rundt i haven eller måske et par flyttekasser.

Minimer lugten fra nedbrudt haveaffald hvis du vælger en havevogn med låg. Er affaldssækken kun halvt fyldt, vil du formentlig ikke slå en knude på den og efter en rum tid vil det nedbrudte haveaffald begynde at lugte. Har du en model med låg vil du kunne minimere den stank. Det er smart!

Har du en havetraktor? I så fald kan man også få specielle havevogne til traktorer. Det er dog ikke de klassiske, som vist her i indlægget, men det findes. Spørger der hvor du har købt den eller der hvor du får den serviceret - de kan formentlig pege dig i den rigtige retning.

Hvordan finder jeg en god havevogn?

Køb af havevogn skal ikke kompliceres voldsomt, men at vælge en god havevogn fra starten af vil give dig en indirekte glæde fremover.

Jeg har nok altid (desværre) haft mit primære fokus på prisen, hvorfor jeg også gennem tiden har ejet mere end én. En god havevogn, i min optik, er:

 • En model der kan justeres i højden.
 • En model med låg.
 • En model med store hjul.

Man kan sagtens finde en billig havevogn, men ofrer man en skilling fås de noget mere robuste. Det ville jeg vælge!

Derfor skal du have en havevogn til haveaffald!

 1. Med en havevogn behøver du ikke at slæbe havesække rundt i haven.
 2. En affaldssæk der er korrekt monteret på en havevogn kan rumme mere og tåle en større belastning.
 3. Kan anvendes både inde og ude.
 4. Når den ikke er i brug til haveaffald kan den bruges til pantflasker el.lign.
 5. Hurtig og let transport rundt i haven når du udfører havearbejde.
 6. Vælger du en ekstra robust havevogn, kan den fungere som sækkevogn og transportere tunge genstande, såsom flyttekasser, drikkevarer, værktøj o.l.
 7. Vælg en havevogn med låg og slip for eventuelle lugtgener der opstår når haveaffaldet har ligget et par dage i en affaldssæk.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 3 havevogne, har Caroline Kjærgaard valgt Gardena havevogn, som den bedste havevogn i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 2 andre populære havevogne, herunder bl.a. Green>it & Grouw 65L.

4 ofte stillede spørgsmål til havevogne

Hvorfor købe en havevogn til haven?

En havevogn kan bruges til mange gode ting i haven. Man kan bl.a. slippe for at bære affaldssække med haveaffald rundt i haven. Man kan trille den med rundt i haven og smide afklippede grene, kviste og blade direkte i en pose.

Hvilke poser kan bruges på en havevogn?

På en havevogn kan du bruge de brune affaldssække i papir eller gennemsigtige plastsække.

Hvad koster en havevogn?

Havevogne kan koste fra 100 kr. og opefter. De gode med støtte af affaldssækken koster lidt mere, men kan ofte være en god investering. Forvent en pris på ca. 250 - 350 kr. for en god havevogn til haven.

Hvad kan jeg fylde i sækken på en havevogn?

Sækken på en havevogn kan du fylde med alt haveaffald, såsom kviste, blade og grene. Længere grene kan med fordel klippes i mindre stykker, så de ikke stikker hul i posen.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Grouw.

Anbefalingerne er givet af • Havekalenderens haveguru
Skriv til Caroline

Caroline er en ægte havenørd og går meget op i årets gang i haven. Ordsproget om, at der ikke findes forkert vejr, men kun forkert påklædning - det har Caroline virkelig taget til sig! Uanset årstiden og vejret, så er hun på vej i haven med det ene eller andet gøremål.

Bedøm denne artikel
31 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5