Bedste udendørs overvågningskamera: Se de 7 udvalgte vandtætte kameraer 2021

Bedste udendørs overvågningskamera: Se de 7 udvalgte vandtætte kameraer 2021

Det bedste udendørs overvågningskamera sikrer dit hjem og skaber trygge rammer for hele familien. Vælg en model med en god opløsning, så det optagede materiale rent faktisk kan bruges. Søger du et udendørs kamera med app er det også en mulighed. Kobl din overvågning op med din smartphone eller tablet. Her i denne guide finder du de bedste og mest populære overvågningskameraer til hus og have netop nu!

Af Havekalenderens haveguru
Priser er opdateret i dag torsdag d. 21 oktober 2021. Indholdet er opdateret mandag d. 9. august 2021 og er oprindeligt udgivet torsdag d. 17. december 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Netatmo smart udendørs kamera - Presence udendørs overvågningskamera

Konklusion: Her er det bedste udendørs overvågningskamera

Netatmo smart udendørs kamera - Presence udendørs overvågningskamera er udvalgt af Caroline, som det bedste udendørs overvågningskamera i oktober 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af udendørs overvågningskamera

Med det bedste udendørs overvågningskamera kan du sikre dit hjem mod uvedkommende og du kan samtidig holde et vågent øje med din bolig, selvom du sidder på den anden side af jorden.

Et udendørs overvågningskamera giver tryghed og interessen for at skabe sikre rammer omkring vores bolig er eksploderet de senere år, i takt med at de udendørs overvågningskameraer er blevet mere prisvenlige.

Jeg gennemgår nu de mest roste overvågningskameraer på markedet i øjeblikket og bagefter gennemgår jeg de ting, som du bør have med i dine overvejelser, når du køber og opsætter overvågningskamera på din grund.

3 ting du bør være opmærksom på når du køber udendørs overvågningskamera

  1. Kabelført- eller trådløs udendørs overvågningskamera? - Du har mulighed for både kabelførte og trådløse overvågningskamera. Det kabelførte er mere tidskrævende, men til gengæld ikke afhængig af dit trådløse wifi som det trådløse overvågningskamera.
  2. Vælg en god billedkvalitet - Med mindre du kun køber udendørs overvågningskamera for den præventive virkning, så bør du vælge en model med en god billedkvalitet. Er uheldet ude og der har været ubudne gæster, så er det super ærgerligt hvis billedet af tyven er uklart.
  3. Lang rækkevidde på det infrarøde lys - Det er vigtigt, at dit udendørs overvågningskamera optager gode billeder i mørke. Det kræver et overvågningskamera med en lang rækkevidde på nattelyset.

Hvilket udendørs overvågningskamera er bedst i test?

1. Netatmo smart udendørs kamera - Presence udendørs overvågningskamera

Netatmo smart udendørs kamera - Presence udendørs overvågningskamera

Netatmo udendørs overvågningskamera

Netatmo Presence - Det intelligente udendørs kamera kender forskel på mennesker, dyr og biler.Her er det ultimative overvågnings kamera. Det klarer både overvågning og belysning af f.eks. indkørslen eller din hoveddør.Med den gratis App får du notifikatio... Læs mere hos Proshop

2. Reolink Argus Eco udendørs overvågningskamera

Reolink Argus Eco udendørs overvågningskamera

Udendørs Wi-Fi kamera m. batteri

Reolink Argus Eco - Netværksovervågningskamera - udendørs, indendørs - vejrbestandig - farve (Dag/nat) - 1920 x 1080 - 1080p - fast brændvidde - audio - trådløs - WiFi - H.264 - DC 5 V... Læs mere hos Specialkamera

3. Google Nest Hello videodørklokke

Google Nest Hello videodørklokke

Dørklokke med kamera

Bedst i Tænk Test November 2019, Nest Hello fortæller, hvem der er ved døren, så dine gæster og pakker ikke går ubemærket hen. Den kan skelne mellem personer og ting og derefter advare dig. Ved hjælp af Nest-appen kan du høre dine gæster højt og tydeligt,... Læs mere hos Proshop

4. Netatmo PRO Smart 4MP full HD m. sirene udendørs overvågningskamera

Netatmo PRO Smart 4MP full HD m. sirene udendørs overvågningskamera

Netatmo udendørs overvågningskamera

Det smarte udendørs kamera med sirene advarer dig straks, når det registrerer en ukendt person eller et køretøj på din ejendom. Afskrækker indtrængende med kameraets 105 dB alarm. Meget præcise alarmer: kameraet kan skelne mellem mennesker, dyr, køretøjer... Læs mere hos Proshop

5. Ring Video Doorbell Pro Hardwired udendørs sikkerhedskamera

Ring Video Doorbell Pro Hardwired udendørs sikkerhedskamera

Ring Video Doorbell Pro giver dig mulighed for at besvare døren fra hvor som helst. Uanset om du er på den anden side af kloden eller bare er for travl til at gå til døren, giver Ring dig mulighed for at se, høre og tale til besøgende fra din smartphone,... Læs mere hos Homeshop

6. Arlo Pro 3 udendørs sikkerhedskamera

Arlo Pro 3 udendørs sikkerhedskamera

Arlo udendørs sikkerhedskamera

Add On kamera (sort)- kræver Arlo Smarthub (VMC4040B)2K Video med HDRVejrbestandigt sikkerhedskamera med nattesyn i farve160 graders synsvinkel2-vejs lyd og integreret spotlightHold øje med dit hjem eller din virksomhed dag og nat med Arlo Pro 3. Uden kab... Læs mere hos Proshop

7. Reolink Go udendørs overvågningskamera

Reolink Go udendørs overvågningskamera

Udendørs 4G kamera til SIM-kort m. batteridrift

100% trådløst og genopladeligt sikkerhedskamera, der forbindes via GSM netværet - 4G-LTE og 3G. Kan bruges udendørs - modstår regn og sol og kan tilkobles Reolink solcellepaneler der sikre konstant opladning. Kameraet har en 110° bred synsvinkel, plus det... Læs mere hos Specialkamera

Forbedre sikkerheden med et udendørs overvågningskamera

Interessen for udendørs overvågningskameraer har aldrig været større end i dag. Desværre har det vist sig nødvendigt, at vi tænker i at lave ekstra foranstaltninger for at tyverisikre vores boliger.

Til det formål er udendørs overvågningskameraer super anvendelige. Både præventivt og som bevismateriale.

Et udendørs overvågningskamera er en kæmpe fordel for dig, der forlader dit hjem i flere dage af gangen.

Vælger du et udendørs overvågningskamera, som du kan styre via en app på din smartphone eller tablet, så har du altid adgang til dit hjem og kan se, hvad der foregår udenfor.

Vil du også gerne sikre dit hjem indendørs, så findes der også rigtig gode overvågningskamera designet til indendørs brug.

Udendørs overvågningskamera er ikke kun anvendelige for dig, der ofte er hjemmefra og gerne vil have en ekstra tyverisikring på huset. Det er også en ekstra tryghed, når du befinder dig i din bolig, enten alene eller sammen med familien.

Med udendørs kamera behøver du ikke træde ud af din fordør for at se, hvad der sker omkring hushjørnet eller i indkørslen. Det kan du se på dine overvågningskameraer.

Udendørs overvågningskamera er ikke kun til sikkerhedsmæssig brug. De er også i høj kurs hos naturelskere og jagtfolket.

Et udendørs overvågningskamera kan forevige fantastiske naturoplevelser og det kan opklare hvilke firbenede venner, der kommer på besøg i din have om natten.

Hvad er et udendørs overvågningskamera?

Den store interesse for udendørs overvågning har fået udvalget af udendørs overvågningskameraer til at eksplodere. Det er både godt og skidt for dig som forbruger.

På den gode side, så kan den øgede konkurrence give dig bedre priser, men ulempen ved det utrolig store udvalg er, at det kan være svært at overskue markedet og finde det bedste overvågningskamera til dit behov.

Det har vi forsøgt at gøre lettere for dig ved at præsentere dig for de bedste udendørs overvågningskamera, der er på markedet i øjeblikket.

Et udendørs overvågningskamera minder om dem, du ser opsat indenfor i forretninger og hos private, der har indendørs overvågningskamera.

Det udendørs overvågningskamera adskiller sig dog, da de er specielt konstrueret til at kunne tåle at være opsat i det fri.

For at være anvendelig som udendørs overvågningskamera, så skal kameraet være støv og vandtæt.

Det skal også kunne fungere ved temperaturer lige over og under frysepunktet. Det er en nødvendighed i et land som Danmark.

Når man vurdere tætheden på et udendørs overvågningskamera, så angives det efter en skala, der kaldes en IP-skala.

Et kamera der er fuldstændig vandtæt har en IP på 69. De fleste udendørs overvågningskameraer har en IP på 65 eller højere.

Har det udendørs overvågningskamera, som du har øje på, kun en IP på omkring 55, så skal du være opmærksom på, at det betyder, at kameraet kan tåle lidt vand, men at det ikke er vandfast.

Et sådant kamera vil du med fordel kunne sætte op under at tagudhæng eller lignende.

Lad mindst ét af dine udendørs overvågningskameraer montere i en lav vinkel, så du får de be

Sådan fungerer et udendørs overvågningskamera

Et udendørs overvågningskamera har en indbygget lysfølsom sensor eller foto chip, som det også kaldes, som sidder bag kameraets linse.

Sensoren eller foto chippens størrelse og opløsning er det, der afgør hvor skarpt og detaljeret billede du får.

Der er udendørs overvågningskamera, der giver mulighed for at lagre optagelserne på et hukommelseskort eller en harddisk. De udendørs overvågningskameraer, der har denne funktion, har en mikroprocesser i overvågningskameraet, som sørger for at billederne gemmes.

Der er sket en kæmpe eksplosion i udviklingen af udendørs videoovervågning de senere år. Det har gjort opløsningen bedre, men det har også gjort de udendørs overvågningskameraer mere intelligente.

I mange overvågningskameraer vil kameraets software være i stand til at analysere situationen og hele tiden vurdere, om det skal starte en optagelse eller ej.

Det betyder, at den optager bevægelser fra mennesker og større dyr, men ikke fra grene, der vejer i vinden eller vasketøjet på snoren.

Der er forskel fra kamera til kamera, hvor avancerede de er.

Hvilke overvejelser bør du gøre dig når du køber et udendørs overvågningskamera?

Køb af udendørs overvågningskamera er noget, du bør gøre efter nøje overvejelser. Det er nemlig super vigtigt, at du vælger et kamera, der lever op til de behov og forventninger, du har til din overvågning.

Vi gennemgår nu nogle af de vigtigste overvejelser, som du bør gøre dig, inden du investere i udendørs overvågning.

Kvalitet

Du bør ikke gå på kompromis med kvaliteten, når du køber et udendørs overvågningssystem.

Du køber et udendørs overvågningskamera, fordi du gerne vil øge sikkerheden i og omkring din bolig.

Med det i mente er det vigtigt, at du vælger et kamera i en kvalitet, der for det første gør, at billedkvaliteten er så god, at du kan bruge den til noget.

På nogle billige kinamodeller er kvaliteten så dårlig, at materialet er ubrugbart og du kan i realiteten lige så godt købe et dummy kamera.

Kvaliteten er også vigtig, fordi kameraet skal hænge udendørs, hvor det er udsat for svingende temperaturer og fugt.

Vælg et kamera med en høj IP, der er indikationen for, hvor vandfast kameraet er. Et 100 % vandtæt udendørs overvågningskamera har en IP på 69.

Kabelført overvågning

I mange år har kabelførte overvågningskameraer været normen. Den kabelførte overvågning bliver som oftest lagret på en harddisk og i nogle tilfælde på et hukommelseskort.

Med et kabelført overvågningskamera er du ikke afhængig af om dit trådløse wifi kan nå ud til kameraet.

Ulempen ved den kabelførte overvågning er at det er tidskrævende at opsætte fordi der skal trækkes kabler igennem hele huset.

Trådløs overvågning

Der er sket en kæmpe udvikling med de trådløse udendørs overvågningskamera. Det betyder, at kvaliteten efterhånden er blevet så god, at det sjældent kan betale sig at vælge en kabelført løsning.

Et trådløst overvågningskamera anvender dit hjemme wifi. Derfor bør du selvfølgelig undersøge om wifi signalet kan nå ud til alle kamera.

Er signalet for svagt kan du med fordel købe en wifi forstærker.

Du behøver ikke bekymre dig om, hvad der sker, hvis signalet svigter. De fleste trådløse udendørs overvågningskamera har en indbygget hukommelse, der gemmer optagelserne.

En af de største fordele ved den trådløse udendørs overvågning ud over, at det er meget hurtigere at opsætte og montere, er at du kan tilgå dine optagelser fra din telefon.

Fordi overvågningen foregår via en wifi forbindelse, så betyder det også, at du lige meget hvor du er i verden, kan koble dig på dine kamera og holde et vågent øje med din bopæl. Det er en stor tryghed.

Strøm eller batteri

Der findes udendørs overvågningskamera, der benytter strøm og andre, der anvender batteri.

Der er fordele og ulemper ved begge løsninger. Men alt i alt fungere begge rigtig godt og i sidste ende er det en smagssag hvilket type, der er den bedste udendørs overvågningskamera for dig.

Overvågningskamera der kører på strøm kræver en ledning. Det betyder, at du skal trække en ledning fra nærmeste strømkilde og til din overvågningskamera.

Ulempen er, at det tager tid og at kablerne er et ekstra tilkøb, som skal lægges oveni prisen for udstyret.

Overvågningskamera der kører på batteri er en hel del lettere at montere, da du ikke skal tænke på ledninger og strømkilder.

Ulempen ved et overvågningskamera der kører på batteri er selvfølgelig, at batteriet skal udskiftes.

Batterierne i de gode udendørs overvågningskamera er dog også blevet markant bedre, hvilket betyder at batterierne kan holde i flere måneder, før de skal udskiftes eller oplades.

Billedkvaliteten

Opløsningen og billedkvaliteten betyder alt for kvaliteten af dine optagelser. Du bør derfor ikke gå på kompromis med nogen af delene.

Ja, et udendørs overvågningskamera har en præventiv effekt. Men hvis uheldet er ude, så vil du helt sikkert gerne have et skarpt og tydeligt billede af gerningsmanden.

Derfor anbefaler vi altid, at du vælger et kamera med en høj opløsning og samtidig en model, som har lang rækkevidde på nattelyset. Altså det infrarøde lys som gør det muligt at lave optagelser i mørke.

Montering

Når du køber et udendørs overvågningskamera, så var det førhen næsten umuligt selv at sætte det op. Det krævede ofte hjælp fra en specialist.

I dag er mange af de udendørs overvågningskamera løsninger så enkle, at du selv kan sætte dem op og tilslutte dem.

Når du vælger overvågningskamera - og det gælder både udendørs overvågningskamera og indendørs overvågningskamera, så skal du gøre op med dig selv, om du vil klare opsætningen selv eller om du vil vælge en model, der kræver professionel installation.

Løsningen du vælger vil jo have indflydelse på den endelige pris.

Brug udendørs overvågningskamera som vildtkamera

De udendørs overvågningskamera kan også bruges til andet end at sikre matriklen.

De kan forevige pudsige stunder, når vildtlivet bevæger sig ind i din have.

Hvis du elsker at følge med i dyrelivet i din have, så vil et udendørs overvågningskamera byde på mange sjove oplevelser.

Specielt nat optagelserne med det infrarøde lys giver dig mulighed for at se dyreliv, du ellers ikke vil have adgang til.

Udendørs overvågningskamera og lovgivningen

Der er love og regler, som du skal følge, når du installere udendørs overvågningskamera.

Myndigheden som håndtere regelsættet omkring udendørs overvågningskameraer hedder Datatilsynet.

Datatilsynet har en hjemmeside, hvorpå du kan finde alt information vedrørende lovgivningen omkring montering af udendørs overvågningskamera.

Her har du også mulighed for at stille spørgsmål, hvis du der er usikkerhed omkring en af paragrafferne.

Reglerne omkring opsætning af udendørs overvågningskamera lyder blandt andet:

  • Du må ikke filme offentlige steder. Det betyder også fortovet foran din bolig, hvor dine naboer også færdes eller jeres fælles parkeringsplads
  • Du må ikke filme ind i dine naboers have / hus
  • Du må kun overvåge som privatperson
  • Overvågningen må kun finde sted i forbindelse med din bolig eller din private virksomhed.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 7 udendørs overvågningskameraer, har Caroline valgt Netatmo smart udendørs kamera - Presence , som det bedste udendørs overvågningskamera i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 6 andre populære udendørs overvågningskameraer, herunder bl.a. Reolink Argus Eco, Google Nest Hello, Netatmo PRO Smart 4MP full HD m. sirene & Ring Video Doorbell Pro Hardwired... klik her for at se de resterende!

5 ofte stillede spørgsmål om udendørs overvågningskameraer

Kan man opsætte udendørs overvågningskamera uden en strømkilde?

Ja du kan godt opsætte udendørs overvågningskamera uden en strømkilde, hvis du vælger et kamera der kører på batteri.

Kan jeg selv installere et udendørs overvågningskamera?

Ja, du kan godt selv installere et udendørs overvågningskamera uden professionel hjælp.

Kan jeg koble mig på mit udendørs overvågningskamera via en app?

Ja i de fleste tilfælde vil du kunne tilgå dit udendørs overvågningskamera via en app på din smartphone eller tablet.

Hvor længe holder en opladning på et batteri til et udendørs overvågningskamera?

Batteriet til et godt udendørs overvågningskamera holder i flere måneder, inden det skal oplades igen.

Er det lovligt at opsætte udendørs overvågningskamera?

Ja, du må gerne opsætte udendørs overvågningskamera på din egen grund, så længe kameravinklen ikke fanger nabogrunde eller fortov / vej.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Netatmo PRO smart udendørskamera 4MP full HD og Y-cam Protect Outdoor.

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Caroline

Caroline er en ægte havenørd der går meget op i årets gang i haven. Ordsproget om at der ikke findes forkert vejr, men kun forkert påklædning har Caroline virkelig taget til sig. Uanset årstiden er hun på vej i haven med det ene eller andet gøremål.

Bedøm denne artikel
48 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5