Hvornår skal græsplænen slås for sidste gang?

Tidspunktet for hvornår græsplænen skal slås en sidste gang inden vintermåneder afhænger af jordens temperatur. Det handler om at slå græsset på det tidspunkt hvor det stopper med at vokse, som er ved 6-7 grader. Glemmer man at slå græsset et sidste gang inden vinter eller lader man det være for langt, så vil græsplænen først synes flot efter et par klipninger i det foråret.

Hvornår skal græsplænen slås for sidste gang?
Af Haveentusiast
Priser er opdateret i dag onsdag d. 21 april 2021, indholdet onsdag d. 16. december 2020 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 13. oktober 2020.

Jordtemperaturen er afgørende

Tidspunktet for hvornår man skal slå græsset en sidste gang afhænger af jordens temperatur. Man skal slå græsset lige indtil det stopper med at vokse, som er ved 6-7 grader.

Det er svært at sætte en præcis måned eller dato for dette tidspunkt da det kan variere fra år til år. Det er dog typisk midt eller ultimo oktober måned, at man skal slå græsset en sidste gang - da jordtemperaturen er godt lav i denne tid.

Vil du være helt sikker på, at ‘nu’ er tidspunktet for den sidste omgang med græsslåmaskinen eller for din robotplæneklipper? Så kan du investere i et jordtermometer. Det kan købes på en planteskole eller i et byggemarked.

Så kort skal græsset slås

Man bør ikke slå græsset under 4 cm her op til et par kolde vintermåneder. Slår man græsset kortere vil det græssets rodnet svækkes og det vil give gule pletter samt give gode vækstbetingelser for ukrudt og mos i plænen.

Spørgsmål til sidste græsslåning inden vinter

Hvad enten du har en robotplæneklipper eller en traditionel græsslåmaskine der kører på batteri er der et par forholdsregler du bør tage dig. Er drivkraften et lithium batteri, som er den primære batteritype i plæneklippere, så skal det opbevares ved en temperatur på mellem 0 og 10 grader.

Man kan lægge sin plæneklippere lithium batteri i køleskabet eller i et frostfrit skur.

Udover at slå græsset en sidste gang er der også et par andre ting du bør gøre for at få en pæn græsplæne når foråret titter frem:

  • Rive græsplænen
  • Fjerne mos og ukrudt
  • Fjerne visne blade

Er græsset for langt og står vinteren for døren, så kan du risikere, at få sneskimmel i løbet af vinteren.

Bedøm denne artikel
75 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5